ponedeljek, 19. oktober 2009

diskretni namigi, česa NE početi na avtobusu:

- jesti sendviča s poli salamo. ja, saj je dober, ampak ne na zatohlem in rukajočem avtobusu.

- z mobilnim telefonom na ves glas predvajati cece itd. in tukaj še ne morem dodati, da je sicer ta muzika meni všečna :D (no, šalo na stran, gre za posiljevanje ljudi z bilokatero glasbo.)

- če si stara mamca vzdihovati in jadikovati (po možnosti o nevzgojeni mladini) pred 3. stolom na desni strani, na katerem sedi neka mladež, ko pa je nekaj metrov stran posajen še vsaj en prosti stol.

- če si mladež zadesti 2 sedeža s tem, da na enega posadič velecenjeno zadnjico, na drugega pa njeno veličanstvo: torbo. relvica je že tako zgulena, da ji nekaj minut na tleh gotovo ne bo škodilo.

- če si stara mamca zašprintat na avtobus, da boš ja prva, potem pa se celo večnost motovilit okoli šoferja, ker pravzaprav težko hodiš pa še urbane ne najdeš. drastično zmanjša pretočnost avtobusa.

- če si mladež svinjati preostalih stolov s svojimi pozerskimi in umazanimi supergami. enkrat bi morala takemu vezalke na supergah skupaj zavezat :)

- najbolj pa odsvetujem sedenje za sedežih pri prehodu in nonšalantno buljenje čez okno, ko se avtobus napolni kot pločevinka s sardelami. da se ja ne bo kdo usedel zraven.

4 komentarji:

Izgubljena. pravi ...

Pha - z vsako točko diskretnih namigov, česa NE početi na avtobusu se strinjam.

Stare mame pa bi itak najraje videle, da vsa mladina stoji, četudi je avtobus prazen. Še posebej grozljivo za njih je, če kdo od mladih sedi v sprednjem delu avtobusa. Ah, kar lasje mi stojijo pokonci!

Glista Fashionista pravi ...

Se strinjam popolnoma. To bi morali kar na bus prilepit, pa ne kot "diskretni namigi", ampak kot navodila za uporabo :)

bubbles pravi ...

@izgubljena: a ne! pa ko vem, da niso vse stare mame take, samo zgleda, da samo take hodijo na avtobus!

@glista: ni več treba limat, na une oglasne monitorje bi lahko dali :D

Blanka pravi ...

ja jst se morm tud v te stare mame utaknt :S In nepravmalokrat s ezgodi, da se dejansko res postavijo zraven zica mladeži,četudi so drugje prosti zici in čakajo, da bo kdo ustal.In če ne ustane mu kar rečejo oziroma začnejo s svojimi ;"joj, kako nevzgojena je današnja maldina..."
Mislm ej! Groza! In zadnjič sem se uspela z eno celo skregat, ko mi je rekla če ji lahko odstopim zic. Pa sem fer do starejših, vedno ustanem še preden se mi čist približa, ampak lej če maš mal naprej zic frej, pa lepo prosm! In nisem ustala in tud v bodoče ne bom.Iz celga principa.In potem se je pa le usedla tja. Kot da se že prej ni mogla!
go sprejmem, ampak take stvari mi pa žiuc potegnejo. Al pa taki mladeži, ki ob nabitem busu ne ustanejo starejšim (izuzeti zgoraj opisani). mamca se pa kumi premika!
dru