ponedeljek, 25. januar 2010

vprašanja, ki jih piše življenje.

2 stvari sta v zadnjih dneh še posebej pritegnili mojo pozornost:

1.) deklice, na oko najverjetneje srednješolke, ki pri -2 °C nosijon kratke bundice, ki jih moja malenkost označuje za prehodne. nekatere so usnjene, nekatere iz blaga, pri nobenih pa mi ni čisto jasno, kakšno čudežno moč gretja imajo. kdorkoli?

2.) v čem je pravzaprav bistvo avtomobilskih nalepk "baby on board"? ali bi moral človek zaradi njih voziti varneje? ali ni to že a priori neka osnovna naloga/dolžnost voznika? ali to pomeni, da je življenje dojenčka bolj dragoceno? da so ljudje za volanom sicer lahko malo površni in neprevidni na cesti, ampak bohnedaj tako vozit za ponosnim lastnikom nalepke? kdorkoli II?

3 komentarji:

Izgubljena. pravi ...

hah :) - jaz sem vedno mislila, da če imaš pa "babx on board" znakec, potem se pa tistemu ne smeš zaleteti v rit (ostalim menda lahko.) Zanimivo, da se ravno v zadnjih dneh o smiselnosti tega sprašujem :D

bubbles pravi ...

a ne! sej na prvo oko si še človk misli "ok, bom pazu", ampak ko še malo bolj razmisliš, pa ni več nič jasno :D

Stravadorskiy pravi ...

Naj povem kot 'zanimivost', da ena gospodična na naši šoli tudi čez zimo nosi pajkice, ki ne segajo čist do gležnjev. Torej malo nad gležnji, da se še koža ven vidi. Ko pa gre ven, si obuje one višje škornje, ki jih pa ne zaveže, ker ji ne grejo skupaj. (je bolj močnejša punca). Ampak ne razumem, kako jo ne zebe. Tudi ko je sneg nosi tako in potem vidiš, kako se vsi obračajo zanjo. Hm?

Glede znaka baby on board se tudi jaz skoz sprašujem in smo tudi že enkrat debatirali o tem.